Børs

BEURS VOOR DIAMANTHANDEL

DIAMANTBØRSEN I ANTWERPEN


Beurs Voor Diamanthandel (BVD) blev grundlagt den 7. juni 1904 af diamantkøbmænd i Antwerpen for at de kunne flytte deres håndtering af diamanter fra café Petit Duc i Pelikaanstraat til en mere sikker og struktureret afdeling. Siden da har BVD bidraget med et kapitel på mere end 110 år til Antwerpens 550-årige historie med diamanthandel.


BVD ligger i en fredet bygning, der strækker sig over en blok fra Pelikaanstraat til Hovenierstraat. Her kan medlemmerne mødes i en storslået hal, hvor de kan diskutere markedet, indgå aftaler og blive opdateret på, hvad der rører sig i diamantmarkedet.

WORLD FEDERATION OF

DIAMOND BOURSES

DEN VERDENSOMSPÆNDENDE BØRS


World Federation of Diamond Bourses (WFDB) blev grundlagt i 1947 som et organ, der ville forene diamanthandlen under ét tag. WFDB ønskede at sætte en fælles handelspraksis for børsers handel med rå og slebne diamanter, samt farvede sten.


På diamantverdenskongressen i Amsterdam i 1975 gik WFDB og International Diamond Manufacturers Association (IDMA) sammen for at regulere standarderne for diamantklassificering. Dette mundede ud i et internationalt sæt af regler og arbejdsmetoder, som i 1978 blev præsenteret på diamantverdenskongressen i Ramat Gan og godkendt som IDC internationale regler for klassificering af diamanter.


På diamantverdenskongressen i Antwerpen i 2000 gik WFDB og IDMA igen sammen. Denne gang i et forsøg på at beskytte diamanthandlen fra infiltration af sten fra konfliktramte områder i Afrika. Således blev diamantindustriens omfattende organ World Diamond Council født. Et organ, der sammen med De Forenede Nationer og regeringer i diamantproducerende lande har formuleret Kimberley-processens certificeringsordning.

                         FANCY COLOUR?

    ROSENSLIB?               RÅ KUBISK?

     CUSHION - BAGUETTE - PRINCESS?

         STOR DIAMANT MED CERTIFIKAT?