H&A

HEARTS AND ARROWS

DEN PERFEKTE SLIBNING


I århundreder har diamanter været det ultimative symbol på kærlighed.


Diamanter, der kan klassificeres som Hearts and Arrows (H&A), har en uovertruffen præcision, skønhed og perfektion i slibningen. De har en glans med eksplosioner af hvidt og farvet lys, der selv under dårlige lysforhold gengiver en maksimal refleksion af lyset fra hele rummet til en fest eller ved en romantisk middag i stearinlysets skær. Samtidigt med at funkle med høj glans og ild er de uovertrufne til at returnere lyset til beskuerens øjne. Den fænomenale glans fra disse utrolige slibninger gør, at diamanten synes større og hvidere end andre fint slebne diamanter af samme størrelse. Den ekstraordinære glans af en Hearts and Arrows diamant er så overlegen, at det ikke er nødvendigt at købe den højeste kvalitet for at have en smuk diamant!


Hearts and Arrows er for den kræsne kunde, som søger det bedste i alt og ikke vil nøjes med det næstbedste.  Hearts and Arrows er en sjælden og begrænset produktion; derfor er det ofte kun udvalgte guldsmede, der kan tilbyde disse.


Hearts and Arrows er diamanter, som overholder tre vigtige designfaktorer. For det første skal de slibes i ideelle proportioner, meget tæt på dem, opsummeret af Marcel Tolkowsky i hans bog fra 1919 ”Diamond Design”. For det andet skal de slibes med en overlegen fysisk og optisk symmetri, så de opnår en excellent kvalitet. Den tredje og mest vigtige faktor er, at de bliver slebet til en meget specifik brillantslibning for at opnå det ønskede Hearts and Arrows mønster. Denne facettering har særligt foreskrevne længde- og nøgletal samt tavlestørrelser, der er afgørende for at producere det særlige og graderbare H&A mønster.


For at opleve hvordan den  smukke Hearts and Arrows slibning tager sig ud, benytter man et særligt rør til at se diamanten i. Dette rør har et rødt eller blåt skær, og det er her muligt at se de otte hjerter og pile, der fremkommer i kraft af den helt præcise og perfekte slibning.